HÚSOS TORTA TÉSZTA
2 fél kakas,1,2kg oldalas,elöbbit 8,utóbbit 6 részre vágjuk.2 nagy vöröshagymát felaprítunk,1dl olajon nagy lábosban megfonnyasztjuk.A kétféle húst rátesszük,megpirítjuk,enyhén megsózzuk,teszünk rá,mozsárban tört fahéjat,szegfűszeget,szerecsendióvirágot,reszeljünk rá egy kis szerecsendiót,kissé megborsozzuk,megszórjuk sáfránnyal.Egy kevés vizet öntünk rá ,lefedve 2 órán át puhára pároljuk.A végén hagyjuk,hogy zsírjára süljön.Amíg a hús puhul,30dkg finomlisztet,12dkg Rama margarinnal,1 tojással,1 mokkáskanál sóval és kb.5 evőkanál vízzeltéstává gyúrunk,elfelezve folpackba hütőbe tesszük.A puha húst ha kihült,kicsontozzuk,apróra vágjuk.26 cm-es tortaformát,margarinnal kikenünk,fele tésztával kibélelünk,hogy pereme is legyen.Vékonyra szeletelt húsos szalonnávalaz alját kirakjuk,a húsos keveréket rátesszük.A maradék,vékonyra nyújtott tésztávalbefedjük,és a szélét összenyomkodjuk.Villával pár helyenmegszurkáljuk,előmelegített sütőben,közepesnél kisebb lángon /170 fokon/kb. 40 percig sütjük.
Langyossan szeleteljük!
Dusnoki Paprikás Kalács